Officiële blokarts

Blokart is de marktleider op het gebied van strandzeilen en verzorgt de best aerodynamische modellen in zijlen en wagens. Blokarten (strandzeilen) is over komen waaien vanuit Nieuw-Zeeland. Het idee van Paul Bechett om een zeilwagen te maken voor een brede doelgroep is een groot succes geworden!

Over de hele wereld vormen zich clubs en mede daardoor zijn er inmiddels vele kampioenschappen en (amateur)wedstrijden voor dit standaardmodel landzeiler. De blokart is in samenwerking met een catamaranspecialist als een catamaranromp ontwikkeld. Een blokart is van licht metaal, zodat je al bij weinig wind (3bft) wegrijdt. De besturing komt in grote lijnen overeen met het besturen van een zeilboot, één hand bedient de schoot (touw dat verbonden zit aan het zeil) de andere hand bestuurt het stuur. Doorgaans is binnen de landzeilsector sturen met de voeten gebruikelijk. Sturen met een blokart is dus uiterst eenvoudig en uniek te noemen!

Eigenschappen van een officiële Blokart ten opzichte van een replica.

  • Handgestuurd (eenvoudige besturing voor jong en oud)
  • Van lichtgewicht (wat zorgt dat je niet van te voren al in je nadeel bent)
  • Aangedreven door de wind (volledig CO2 neutraal!)
  • Binnen 10 minuten aan te leren
  • Geschikt voor iedereen die houdt van zon/zee/strand, rijplezier, vrijheid, en adrenaline!

Eventmaker rijdt met officiële Blokarts van dé blokart-importeur van Nederland. (Bbizz)

Blokarts met XL banden op het strand van IJmuiden

Eventmaker heeft de blokarts volledig uitgerust met XXL Banden wat ervoor zorgt dat je met alle weersomstandigheden, strandomstandigheden (zacht zand) en als volwassenpersoon optimaal van rijcomfort en snelheid profiteert!

Zeilen van Blokarts Eventmaker

Bovendien passen wij het maat zeil aan, aan de persoon (gewicht) en aan de windsnelheden zodat een ieder op een veilige en op zijn/haar niveau kan deelnemen!

Passion for exeprience